Honden en Katten Trimsalon Brammetje Volkel
Complete vachtverzorging van hond of kat
Katten

Bij Trimsalon Brammetje te Uden zijn niet alleen honden, maar ook katten van harte welkom. We zien de kat steeds vaker verschijnen in de trimsalon. Dat is natuurlijk ook logisch als u bedenkt dat langharige katten ontzettend veel verzorging nodig hebben. Voor eigenaren is het niet altijd mogelijk om de juiste verzorging aan hun kat te geven. Dan kan een trimsalon uitkomst bieden.

Rijksgediplomeerd hondentrimster en dierenartsassistente Nienke Gommers heeft de specialisatie cursus kattentrimmen gevolgd bij Trimsalon De Aandacht in Dronten.
En is gecertificeerd in het trimmen van de kat zonder narcose.

Standaard bij een behandeling van uw kat in onze trimsalon: 

  • De reiniging van de oren.
  • Het knippen van de nagels.
  • Het verwijderen van klitten.
  • Het verwijderen van eventuele vlooien of teken.
  • Het verwijderen van traanstrepen bij de ogen.  
  • Deskundig advies.

Bij langharige katten die weinig tot geen klit hebben zullen wij de vacht verzorgen door middel van borstelen en kammen. De onderwol die echt goed los zit zullen wij hierbij verwijderen. De nog intacte onderwol die nog niet toe is aan de "vachtwissel" behouden we. Als er namelijk teveel wol verloren gaat, komt daar zogenaamde nood-wol voor terug. Deze nood-wol is slecht van structuur en zal daardoor weer eerder klitvorming geven. Als een kat regelmatig een bezoek aan de trimsalon brengt, krijgen de klitten geen kans. Als er wel klitten en of vilt in de vacht aanwezig zijn zullen wij deze voorzichtig verwijderen, soms is scheren hierbij noodzakelijk.

Regelmatig staan er ook kortharige katten op de trimtafel.
Dit zijn dan vaak oudere of zieke katten die zichzelf niet meer kunnen verzorgen.
Wij helpen deze katten door de ergste ruiperiode heen,
wat bovendien veel haar in huis scheelt.

Langharige katten die ernstig in de klit zitten of vervilt zijn worden geschoren. Katten die in de klit zitten voelen zich onprettig. Klitten kunnen zelfs zeer pijnlijk zijn. Na een trimbeurt leeft een dergelijke kat dan ook weer helemaal op.

Indien gewenst kunnen wij uw kat ook wassen en drogen.

 

De Trimsalon
Honden
Katten
Cavia's
Konijnen
Contact
CV
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring